Ten Hag niet blij met Twente als tegenstander

Ten Hag baalt van loting: 'FC Twente betekent heel veel voor mij'

Vandaag om 13:30
Laatste update: om 13:30

Erik ten Hag had liever niet tegen FC Twente gespeeld in de Europa League. De manager van Manchester United vertelt op de persconferentie voorafgaand aan het duel het vervelend te vinden dat hij zijn 'liefde' pijn moet doen.

"FC Twente is de club die ik het meest volg", begint Ten Hag over de club waar hij lange tijd als zowel speler als trainer heeft rondgelopen. "Dan kijk ik niet als analist maar als fan en als supporter. Dat is voor deze wedstrijd wel anders."

Of hij het leuk vindt om tegen zijn ouder werkgever te spelen? "Nee. Ik had liever een andere ploeg geloot. Nu moet je je liefde pijn gaan doen." De 54-jarige oefenmeester gaat verder in op zijn band met de club. "FC Twente betekent veel voor mij. Ik heb op Vak P gestaan. Ik heb de hele academie doorlopen."

"Ik zat in de eerste jeugdlichting, toen er na lange tijd weer een jeugdcompetitie werd opgestart”, vervolgt Ten Hag. "Ik was speler, jeugdtrainer, assistent-trainer. Ik heb het Diekman meegemaakt, het Arke Stadion, de Grolsch Veste. Het is een fantastische tijd geweest en dat heeft me veel gebracht", aldus de manager van Manchester United.

Erik ten Hag staat woensdagavond met zijn ploeg tegenover FC Twente in de groepsfase van de Europa League. Op Old Trafford wordt er om 21:00 uur afgetrapt.