Gimenez drie maanden uit de roulatie bij Feyenoord

Forse aderlating Feyenoord: Gimenez maanden uit de roulatie

Vandaag om 13:21
Laatste update: om 13:24

Feyenoord moet het voorlopig stellen zonder Santiago Gimenez. De Rotterdammers geven dinsdagmiddag een medische update over de Mexicaanse spits, die afgelopen weekend tegen NAC Breda (2-0) uitviel.

Gimenez moest de strijd in de eerste helft staken. De 23-jarige aanvaller greep naar zijn bovenbeen en werd per brancard van het veld gehaald. 'Uit nader medisch onderzoek is gebleken dat voor de kwetsuur een herstelperiode staat van naar verwachting drie maanden', schrijft Feyenoord op de clubkanalen. Het betekent dat de kans groot is dat Gimenez voor de winterstop niet meer in actie komt.

Feyenoord speelt op 22 december de laatste wedstrijd voor de winterbreak, uit tegen PSV. Gimenez mist door zijn kwetsuur ook de komende vijf wedstrijden in de competitiefase van de Champions League. Tegen Girona, Benfica, RB Salzburg, Manchester City en Sparta Praag zal trainer Brian Priske geen beroep op de Mexicaan kunnen doen.

Sinds de start van dit seizoen was Gimenez in zeven officiële duels vier keer trefzeker. Zijn blessure betekent dat Ayase Ueda en Julián Carranza de kans krijgen in de punt van de aanval.