Janssen adviseert Veerman: 'Zal weer boven komen drijven'

Janssen adviseert Veerman: 'Daardoor zal hij weer boven komen drijven'

Vandaag om 08:25
Laatste update: om 08:27

Theo Janssen ziet dat Joey Veerman een vormdipje beleeft bij PSV. De voormalig profvoetballer adviseert de middenvelder om vooral de speler te blijven die hij is. Zo komt Veerman er vanzelf bovenop, denkt Janssen.

"Laten we Joey Veerman een beetje koesteren en blij zijn dat zo’n speler in de eredivisie actief is", begint Janssen in het Algemeen Dagblad. De voormalig middenvelder vindt dat er bij de PSV'er te veel gelet wordt op zijn tekortkomingen. "Iedereen heeft zwakke punten. We beoordelen daar mensen best vaak op. En door het EK ligt Veerman echt onder een vergrootglas. Als hij dan in een grote wedstrijd matig speelt, wil iedereen nog even 'zie je wel' roepen."

Veerman werd uit bij Fortuna Sittard (1-3) in de rust gewisseld en Janssen ziet dat Veerman momenteel een in een vormdipje zit. "Ja, het is te veel op en af. Heb ik zelf ook periodes last van gehad." Maar de analist beaamt dat dit niet ongewoon is op zijn leeftijd. "Veerman is nog 25 hè. Het is geen krullenjongen meer, maar ook op die leeftijd zijn dipjes niet ongewoon. Bij hem ziet het er snel slechter uit dan het is, zeker als het hele team minder speelt."

Janssen denkt dat Veerman uiteindelijk een stap naar het buitenland wil maken. De voormalig speler van onder meer Vitesse, FC Twente en Ajax denkt dat zo'n transfer alleen behaald kan worden als de spelmaker zelf graag genoeg wil. "Ik was zelf tevreden met wat ik had en hoefde niet per se naar het buitenland. Veerman zal dat zeker willen, bleek uit zijn woorden van afgelopen zomer."

PSV zat echter hoog in de boom voor Veerman en mede daardoor kwam er geen transfer. Janssen denkt te weten hij nu moet doen. "Hij moet gewoon de speler blijven die hij is en geen dingen ineens totaal anders gaan doen, denk ik. Op ervaring en slimheid proberen om de mindere punten te vermijden. Aan de bal kan hij geniaal zijn en daardoor zal hij weer boven komen drijven."