Driessen over Ajax en Henderson

Driessen waarschuwt Ajax: 'Als zelfs Henderson daar al over begint...'

Vandaag om 07:50

De competitiestart van Ajax kan Valentijn Driessen niet bekoren. De uitspraken van Jordan Henderson na afloop van het 1-1 gelijkspel bij Go Ahead Eagles vindt de journalist veelzeggend. Dat laat hij weten in de podcast Kick-Off van De Telegraaf.

Henderson, aanvoerder van Ajax, liet na de wedstrijd weten waar het aan ontbrak bij de Amsterdammers. "Je moet duels winnen, tackles inzetten, willen winnen. Je kan het over tactiek hebben, maar daar begint het mee", klonk het. "Voetbal draait soms ook om de zetten van een ander team. Wij moeten beter. Dat is iets waar we naar moeten kijken. Het gevecht om de tweede bal moet beter", aldus de kritische Henderson.

"Tegen Go Ahead hadden ze gewoon moeten verliezen en ontsnappen ze aan een gelijkspel", begint Driessen. "Je wil eigenlijk een duidelijke ontwikkeling zien bij Ajax, en als zelfs Henderson al begint over dat er te weinig strijd was, de duelkracht tegenviel en dat er ook geen tweede ballen werden gewonnen, moet je gaan oppassen", waarschuwt de journalist.

Uiteindelijk mocht Ajax zelfs niet klagen over een gelijkspel bij Kowet. Davy Klaassen leek een duidelijke handsbal te maken in het strafschopgebied, maar de bal ging niet op de stip. Daardoor staat Ajax na vier wedstrijden op zeven punten.