Driessen vreest het ergste voor Memphis: 'Denk dat zijn carrière afgelopen is'

Driessen vreest het ergste voor Memphis: 'Denk dat zijn carrière afgelopen is'

23 september om 23:15

Valentijn Driessen denkt dat het afgelopen is met de carrière van Memphis Depay. In Vandaag Inside spreekt de journalist de verwachting uit weinig vertrouwen te hebben in een revival van de aanvaller. Als Memphis in Brazilië echter goed presteert, denkt Driessen dat Ronald Koeman hem wellicht weer oproept voor Oranje.

Driessen was nog niet direct onder de indruk van Memphis bij Corinthians. "Nee, laat hem eerst maar een beetje doelpunten maken. Maar hij schoot één keer op goal en greep meteen naar zijn enkel." Johan Derksen stelt dat Memphis geen fitte indruk maakte, en dat hij 'log' oogt. "Heeft hij niet te lang in die krachthonken gezeten? Ze willen allemaal zulke armen hebben…" is de voormalig voetballer kritisch.

Volgens de journalist is de stap naar Brazilië niet per definitie een verkeerde voor de aanvaller. "Hij zal ongetwijfeld ook in de zandbak terecht gekund hebben, maar voor het geld is het prima. En het is natuurlijk een redelijke competitie. Als hij straks aan de lopende band scoort… Koeman heeft wel een zwak voor hem", doelt Driessen op een uitverkiezing voor het Nederlands elftal.

"Ik kan me niet voorstellen dat hij in die competitie met al die lopende scheermessen achterin aan de lopende band scoort", stelt Derksen. Ook Driessen heeft er weinig vertrouwen in. "Ik denk dat het afgelopen is, die carrière. Dat is ook niet zo raar, want hij is zwaar geblesseerd geweest."