Ruzie Derksen en Van der Gijp

Van der Gijp is klaar met 'kinderachtige' Derksen: 'Dan stoppen we toch'

23 september om 22:51

Johan Derksen en René van der Gijp hebben het maandagavond met elkaar aan de stok gekregen. Derksen is niet te spreken over de onderwerpen die worden aangesneden bij het ‘kutprogramma’ Vandaag Inside. Van der Gijp noemt zijn tafelgenoot vervolgens een ‘onvolwassen kinderachtige oude man’.

Als presentator Wilfred Genee Derksen vraagt of hij Vandaag Inside een kutprogramma vindt, erkent hij dat. De journalist komt met tegenzin naar de uitzendingen, omdat hij het niet altijd eens is met de onderwerpen die besproken worden. "Ik kom nog, want ik heb een contract. Het is mijn programma niet, inhoudelijk."

"Wil je alleen aan het woord zijn?", vraagt Van der Gijp aan Derksen. "Dat zou mooi zijn", lacht Derksen in eerste instantie nog. De oud-voetballer geeft vervolgens aan zich volledig aan te willen passen aan de wensen van de journalist. "Daar gaat het helemaal niet om. Maar ik vind de keuze van de onderwerpen af en toe zo stuitend."

Derksen baalt van onderwerpen bij Vandaag Inside

Volgens Derksen is er van alles aan de hand in Nederland en noemt als voorbeeld dat de eindredactie kiest voor de beschuldigingen jegens de overleden eigenaar van warenhuis Harrods, Mohamed Al Fayed. Die wordt door tientallen voormalige medewerkers beschuldigd van seksueel misbruik. "Vorige week hadden we het over die oude meneer van Harrods, die een paar juffrouwen in de kont heeft geknepen. Heel Nederland staat in brand. Word nou eens actueel."

Derksen zet in op meer 'serieuze onderwerpen' en 'minder op carnaval'. De journalist is het niet eens met de eindredactie, die aangeven dat de onderwerpkeuze juist 'een leuke mix' is. Van der Gijp geeft vervolgens aan dat ze kunnen stoppen met Vandaag Inside. "Nou, als jij ermee wil stoppen, dan stoppen we er toch mee?”, aldus Derksen. "Ik vind het prima", reageert de oud-voetballer. "Wat maakt het mij uit?"

"Ik heb het al meer dan een jaar aangekaart", gaat Derksen verder over de onderwerpen bij VI. "Dan zeg ik: ik zit hier al 26 jaar, maar ik heb geen flikker te vertellen, op geen enkel gebied. Niet qua onderwerpkeuze, niet over de mensen die aan tafel zitten." De journalist gaat geregeld 'met de pest in zijn lijf' naar huis na een uitzending. Dat noemt Van der Gijp 'zonde'. "Als jij tegen mij zegt: René, vanaf vandaag mag je er zitten maar niks meer zeggen, dan zou ik dat niet erg vinden."

Van der Gijp boos op Derksen

"Heb jij niet in de gaten dat jij verleden week met meisje Merel (Merel Ek, red.) een half uur over politiek hebt zitten praten?", verandert Van der Gijp vervolgens naar een iets bozere toon. "Toen deed ik net of ik thuis was. Ik keek niet naar jou, ik keek gewoon lekker tv. Het enige wat ik niet heb gedaan, is na twintig minuten even pissen. Ik heb 35 minuten niks gezegd. Ik heb je gewoon laten gaan. Wat wil je nou nog meer? Wil je 43 minuten aan het woord zijn? Het is zo kinderachtig, man."

"Waar zijn we nou mee bezig?", vraagt Van der Gijp zich hardop af. "We zijn volwassen mensen, man. Maar jij niet. Jij bent niet volwassen, je bent een kinderachtige oude man aan het worden die graag aan het woord is. Je wilt alleen maar zelf aan het woord zijn. Mijn zegen heb je. Echt. Ik vind je een aardige gozer, maar doe niet zo moeilijk, man."

Derksen wijst vervolgens met de vinger naar Genee. "Ik doe niet moeilijk, maar hij begint erover." Daarna snijdt de presentator een ander onderwerp aan en lijkt het alsof er niets gebeurd is.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over de comeback van Ihattaren en buitenkansjes voor PSV en Ajax (ft. Bram Bakker)!

Lees meer over:

Deel via