Droomweken voor PSV'er Dams

Droomweken voor jonge PSV'er: 'Dams opgenomen in voorselectie van Rode Duivels'

Vandaag om 17:56
Laatste update: om 17:57

Het gaat de laatste weken hard voor Matteo Dams. De twintigjarige verdediger maakte dit seizoen zijn debuut voor de hoofdmacht van PSV en dat is niet onopgemerkt gebleven. Volgens diverse media heeft bondscoach van België Domenico Tedesco Dams opgenomen in de voorselectie van het Belgische nationale elftal.

Tijdens de wedstrijd om de Johan Cruyff Schaal tegen Feyenoord maakte Dams als invaller zijn debuut voor PSV. Ook de wedstrijden die daarop volgden moest Dams het doen met invalbeurten, maar inmiddels heeft hij zich in het basiselftal van trainer Peter Bosz geknokt. Ook op bezoek bij Juventus in de Champions League stond hij in de basis.

De prestaties van de jonge linksback zijn niet onopgemerkt gebleven. Tedesco heeft hem opgenomen in de voorlopige selectie van de Rode Duivels voor de Nations League-wedstrijden tegen Frankrijk en Italië. De linksbackpositie is al enige tijd een enorm knelpunt van de Belgische nationale ploeg. Of Dams tot de definitieve selectie zal behoren, zal begin oktober bekend worden.