'Boscagli voorbeeld, Dams gaat als brandweer'

Lof voor PSV-duo: "Dat ventje gaat als de brandweer, geeft een hoop energie"

16 september om 09:48

Ben Wijnstekers is zeer te spreken over de mentaliteit van Olivier Boscagli. De Monegask zag PSV deze zomer voor een transfer naar Brighton & Hove Albion gaan liggen, maar hij heeft zich snel over die teleurstelling heen gezet.

"Olivier Boscagli van PSV was heel erg goed tegen NEC", zegt Wijnstekers als rapporteur van De Telegraaf. "Ik heb deze zomer veel spelers gezien die weg wilden en er dan ook een zaak van maakten. Boscagli is daar binnenskamers ook heel duidelijk over geweest, heb ik begrepen, maar nu het niet is gelukt, blijkt hij wel heel professioneel te zijn. Zo van: ik laat wel even zien hoe goed ik ben."

Volgens Wijnstekers kunnen andere spelers een voorbeeld nemen aan de 26-jarige verdediger. "Hij schoot nog op de lat en was enorm aanwezig. Een voorbeeld en boodschap voor sommige andere spelers met een vertrekwens."

Naast Boscagli ontvangt ook jongeling Matteo Dams lof na de 2-0 zege van PSV op NEC. "PSV zal de hele zomer een nieuwe linksback op het wensenlijstje hebben gehad, maar deze jongen uit de eigen jeugd deed het opnieuw hartstikke goed. Dat ventje gaat als de brandweer, geeft een hoop energie en doet aan de bal heel aardige dingen", aldus Wijnstekers.