Snetiment gekanteld bij SC Heerenveen, Van Persie populair

Van Persie kantelt sentiment in Heerenveen: 'Het is mooier en attractiever'

Vandaag om 14:44
Laatste update: om 14:44

Het sentiment in Heerenveen is na de 2-1 zege op FC Groningen behoorlijk gekanteld. Waar negativiteit hoogtij vierde na de 9-1 nederlaag tegen AZ, is er nu sprake van 'hosanna', tekent het Algemeen Dagblad op in een reportage. 

'Met Robin van Persie aan het roer draait de stemming in Heerenveen als een blad aan een boom', begint de ochtendkrant. Het historische pak slaag in Alkmaar kwam hard aan, maar maakt nu plaats voor 'hosanna', zo is te lezen. 

Waar veel trainers uitgefloten zouden worden na een week met elf tegengoals, was daar in het geval van Van Persie geen sprake van. "Het is dit seizoen mooier en attractiever dan de afgelopen jaren", verklaart Jildou Visser, voorzitter van de supportersvereniging FeanFan. "En je merkt het in het stadion. Alles is positiever."

Zo denkt ook Andries Ophof erover. "Vanaf de eerste training heerst hier een soort optimisme." De stadionspeaker van de Friese club ziet in Van Persie een stukje Foppe de Haan. "Je luistert, en je snapt het vervolgens ook nog. Robin van Persie brengt energie mee."