FC Groningen-tweetal Peersman en Willumsson 2 duels geschorst

Ajax treft gehavend Groningen: tweetal kent schorsing na rode kaart in Heerenveen

Vandaag om 14:10

FC Groningen moet het minimaal twee wedstrijden stellen zonder Marvin Peersman en Brynjólfur Willumsson. De verdediger en aanvaller zijn geschorst vanwege hun rode kaart tegen sc Heerenveen. Trainer Dick Lukkien zal zijn elftal zodoende noodgedwongen op de schop gooien tegen Go Ahead Eagles en Ajax. 

Het ging er zondag fel aan toe in de Derby van het Noorden. In de eerste helft ging Peersman over de schreef. De Belgische verdediger kreeg na een ovetreding op Luuk Brouwers aanvankelijk geel van Dennis Higler, maar na tussenkomen van de VAR besloot de arbiter toch om een rode kaart te geven. Datzelfde gebeurde met Willumsson, die acht minuten voor tijd moest inrukken. 

Een blik op de agenda leert dat Groningen het tweetal in eerste instantie moet missen tegen Go Ahead Eagles, dat komende zondag op bezoek komt in de Euroborg. Ook de uitwedstrijd tegen Ajax, van 6 oktober, komt voor Peersman en Willumsson nog te vroeg. Op 20 oktober, thuis tegen FC Utrecht, heeft Lukkien zijn spelers weer terug.