Read droomt van basisplaats bij Feyenoord

'Basisplaats en zoveel mogelijk minuten bij Feyenoord: dat is mijn ultieme doel'

Vandaag om 10:53

Givairo Read is vastberaden om uiteindelijk een basisplaats te veroveren bij Feyenoord. De talentvolle verdediger mag nu sporadisch in actie komen in de hoofdmacht van de Rotterdammers.

De achttienjarige Read maakte eerder dit kalenderjaar zijn officiële Feyenoord-debuut tegen AS Roma. De Stadionclub nam hem een jaar geleden over van FC Volendam. Inmiddels is Feyenoord een erg belangrijk deel in het leven van Read geworden. "Feyenoord betekent heel veel voor mij, bijna alles. Voetbal betekent bijna alles voor mij, dus de club waar je speelt zeker ook", zo vertelt de rechtsback desgevraagd tegenover Voetbal International.

Read zat ook al meerdere keren bij de selectie, maar zondag speelde hij tegen NAC Breda ook zijn eerste wedstrijd in De Kuip. "Het stadion heeft goed gevoel, dat is niet te beschrijven eigenlijk. Iedereen droomt daarvan als kleine jongen, toch? Wat ik uiteindelijk wil? Een basisplaats in het eerste elftal en zoveel mogelijk minuten in het eerste. Dat is mijn ultieme doel. Nog een ultieme droom is het Champions League-niveau bereiken. Maakt niet uit waar, gewoon bij een goede club. En het Nederlands elftal natuurlijk", besluit de jeugdinternational.