VP's Elftal van de Week: speelronde 6

VP's Elftal van de Week: uitblinkers AZ en PSV, Feyenoord present met tweetal

Vandaag om 10:00

Geen hofleverancier in het nieuwe VP's Elftal van de Week. Zowel Feyenoord, sc Heerenveen als FC Twente levert een tweetal. Verder is er ook plek voor PSV, dat zich door één speler in het bijzonder uiteindelijk langs Fortuna Sittard wist te wurmen.

Nick Olij (Sparta Rotterdam)
Hoefde in de eerste helft niet zoveel werk te verrichten, maar werd in het tweede bedrijf vaak onder vuur genomen door de spelers van RKC Waalwijk. Slechts één keer verschalkten ze de keeper, die eens te meer bewees een zeer stabiele factor te zijn bij de Kasteelclub.

Anass Salah-Edinne (FC Twente)
Speelde tegen Almere City zijn beste wedstrijd van het seizoen. De voetballend sterke back was betrokken bij maar liefst twee van de Twentse doelpunten. Eerst met een assist, en later met een goal.

Joris Kramer (Go Ahead Eagles
Ajax speelde zaterdag vrijwel niets klaar in Deventer, en dat kwam (mede) door Kramer. De sterke verdediger hield Wout Weghorst en later ook Brian Brobbey in toom, en is ook aan de bal zelden op een foutje te betrappen.

Thomas Beelen (Feyenoord)
Het blijft bijzonder dat Beelen eigenlijk pas aan zijn eerste volledige seizoen als basisspeler van Feyenoord bezig is. De centrale verdediger oogt immers als iemand die al jarenlang het hart van de Rotterdamse defensie vormgeeft. Ook tegen NAC Breda weer zeer solide, vooruitverdedigend en comfortabel aan de bal.

Mats Köhlert (sc Heerenveen)
Ging als de brandweer in de Derby van het Noorden. De linkervleugelverdediger kon zijn aanvalsdrift goed kwijt tegen FC Groningen, dat mede dankzij hem uiteindelijk terecht over de knie werd gelegd.

Quinten Timber (Feyenoord)
Speelde tegen NAC een sterke wedstrijd. Met zijn enorme loopvermogen was hij een plaag voor de promovendus. In de tweede helft 'versierde' hij, na een fantastische schijnbeweging, een strafschop. De Oranje-international ging zelf achter de bal staan, en zette zijn goede optreden luister bij met een verdiende goal.

Jakob Trenskow (sc Heerenveen)
Het zat aanvallend wel goed bij Heerenveen, dat het Groningse doel maar liefst twintig keer onder vuur nam in het Abe Lenstra stadion. De mooiste poging kwam van de voet van Treskow, die na twaalf minuten spelen met een prachtig schot voor de gelijkmaker tekende. Ook in de resterende 78 minuten speelde hij uitstekend.

Sem Steijn (FC Twente)
Groeit langzaamaan uit tot een doelpuntenmachine. Midweeks bewees Steijn al een omhaal te kunnen maken, en tegen Almere City liet de sluwe middenvelder annex aanvaller zien ook geweldig te kunnen koppen. Ook een geplaatst schot kan je aan de eenzame topscorer van de Eredivisie, die er weer twee maakte, wel overlaten.

Cisse Sandra (Willem ll)
Willem ll verloor weliswaar in Stadion Galgenwaard, maar dat lag niet aan Sandra. De talentvolle Belg toonde aan heel rustig te zijn zodra hij in kansrijke positie verkeert. Twee keer vond hij het net, maar helaas voor hem deed Utrecht dat één keer vaker.

Malik Tillman (PSV)
De sierlijke Amerikaan is niet altijd nadrukkelijk aanwezig op het veld, maar als hij dat wel is, is er eigenlijk niemand in de Eredivisie beter. Tillman beschikt over een geweldige techniek, en liet tegen Fortuna Sittard, waartegen hij twee keer scoorde, zien ook een fantastische vrije trap in huis te hebben.

Ibrahim Sadiq (AZ)
"Als je die jongen vergelijkt met vorig jaar, dan is dat echt een wereld van verschil", zei AZ-aanvoer Jordy Clasie na het duel met PEC Zwolle (1-2) over zijn teamgenoot Sadiq. De bloedsnelle Ghanees, waar de laatste weken geen maat op staat, maakte er vrijdagavond in Overijssel twee. Vooral zijn treffer na rust was om van te watertanden.