Theo Janssen: 'Peer Koopmeiners is Clasie-light'

Theo Janssen raakt onder de indruk: 'Hij is beetje Clasie-light, zó belangrijk'

Vandaag om 09:34

Peer Koopmeiners heeft zich na een verhuurperiode bij Almere City FC haast geruisloos in de basis gespeeld bij AZ. De 24-jarige middenvelder maakt in de eerste weken van het seizoen een uitstekende indruk op Theo Janssen.

De voormalig middenvelder nam het spel van het broertje van Teun Koopmeiners onder de loep. "Je gaat erop letten: wat is nu echt zijn kwaliteit? Hij is vooral heel erg goed in het pakken van tweede ballen. Hij schat heel erg goed in waar de dreiging is en zorgt altijd dat hij daar tussen staat", aldus Janssen bij Studio Voetbal. "Uit statistieken bleek dat hij vorig jaar de meeste onderscheppingen had van alle spelers in de Eredivisie. Dat zegt wel iets."

"Voetballend is het allemaal heel simpel: aannemen, spelen, niet te veel gekke dingetjes", gaat Janssen verder. "Maar ballen die uitvallen, daar zit hij altijd tussen en dan speelt hij naar de goede kleur. Hij is een beetje Clasie-light. Gewoon zorgen dat je op de goede plek staat en logische dingen doen. Ik weet zeker dat iedere speler op het veld graag met hem speelt, omdat hij alles oplost voor je."

Janssen roemt de invloed van de controleurs. "Hij laat bij AZ zien dat hij eigenlijk moeiteloos meekomt. Ik denk dat hij samen met Clasie zó belangrijk is voor dit AZ en de reden is dat ze pas één tegengoal kregen (in feite twee, red.)."