Meerdink: 'Gigantisch niveau Henderson bij Ajax'

Meerdink kiest één Ajax-speler in Elftal van de Week: 'Gigantisch niveau'

Vandaag om 08:56

Een teleurstellend Ajax kwam zaterdag goed weg met een gelijkspel tegen Go Ahead Eagles, maar Jordan Henderson ontvangt lof. Martijn Meerdink neemt de 34-jarige Engelsman op in zijn Elftal van de Week in De Telegraaf.

Meerdink is enthousiast over de kwaliteiten van de voormalig middenvelder van Liverpool. "Jordan Henderson van Ajax zet ik voor deze gelegenheid centraal achterin, maar je ziet aan alles dat hij een bak ervaring heeft, vanuit een gigantisch niveau", zegt de voormalig aanvaller in De Telegraaf. "Dat is precies wat Ajax nu nodig heeft."

Meerdink prijst de invloed van Henderson op Ajax, hoewel hem weleens wordt verweten niet voldoende de voorwaartse oplossing te zien. "Mensen zeggen wel eens dat hij een 'van-A-naar-B-speler' is, maar daar is hij niets voor niets groot mee geworden bij Liverpool en het Engelse nationale elftal."

Zelf gaf Henderson na afloop van de remise in Deventer (1-1) toe dat onder meer Steven Bergwijn wordt gemist door Ajax. De routinier wees daarnaast op de blessure van Steven Berghuis.