'Veerman niet goed genoeg voor top'

Vroege wissel voor Veerman: 'Gewoon niet goed genoeg voor absolute top'

Vandaag om 07:34

Kenneth Perez denkt dat het weleens goed is voor Joey Veerman om vroeg gewisseld te worden. De spelmaker van PSV bleef in het Eredivisie-duel met Fortuna Sittard (1-3) halverwege in de kleedkamer achter.

"Peter Bosz is wel heel lief voor Joey Veerman door te zeggen dat hij iedereen had kunnen wisselen. Maar hij kiest Veerman. Ik denk dat hij daar wel een bepaalde bedoeling mee heeft", vertelt Perez bij Dit was het Weekend van ESPN. "Ik denk niet dat dit verkeerd is voor Joey Veerman, zodat hij zich kwaad kan maken en iets meer gaat doen dan het versturen van passes vanuit zijn verdediging. Wat hij wel geweldig kan."

Met Ismael Saibari als vervanger van Veerman nam PSV na rust alsnog afstand van Fortuna. "Saibari is een totaal andere speler dan Veerman. Maar het heeft goed gewerkt, want de trainer wilde iets meer tempo en iets meer naar voren. Dit zou ook zomaar je beginopstelling kunnen zijn", oordeelt de Deense analist.

Veerman kon midweeks tegen Juventus ook al geen potten breken. "Ik geloof dat hij wekelijks getest moet worden in grote wedstrijden", haakt Karim El Ahmadi in. "Ik heb dat zelf ook ervaren: in mijn eerste Champions League-wedstrijden ging alles te snel voor me. Maar hoe vaker je dat soort wedstrijden speelt, hoe beter je gaat worden. Ik heb mijn twijfels of hij de absolute top kan halen, maar ik denk dat hij nog wel kan groeien in die grote wedstrijden.”

Ook Perez vindt dat de Volendammer te kort komt voor de echte top. "Joey Veerman kan zeker nog stappen maken, maar ik denk dat zijn motoriek gewoon niet goed genoeg is om de absolute top te halen. Ik geloof daar niet in. Dat is niet van nu, dat is van toen hij naar allerlei clubs moest om de opvolger van Toni Kroos te worden."