Perez vindt dat Ajax wordt overschat

Pérez vindt dat Ajax wordt overschat: 'Hij werkt af als een kind'

Vandaag om 21:15
Laatste update: om 22:00

Kenneth Pérez vindt dat Ajax onwijs veel individuele kwaliteit mist. De ESPN-analist denkt dat tegenstanders minder bang moeten zijn voor de Amsterdammers.

"Ik leg de lat lager dan de meesten", begint Pérez bij het ESPN-programma Dit Was Het Weekend over Ajax. "De tegenstanders hoor ik altijd zeggen dat Ajax veel individuele kwaliteit heeft. Maar dat valt reuze mee. Ze zijn wat meer een team geworden, maar ze hebben geen spelers die vanuit het niets een wedstrijd kunnen beslissen."

De Deen vindt het te statisch bij de ploeg van Francesco Farioli. "Het is een beetje naar elkaar toe spelen, maar niet tegenstanders uitspelen. Fitz-Jim is een leuke speler, maar werkt af als een kind. Dat is niet iemand die en bal in de kruising schiet. Davy Klaassen doet dat wel. Hij is ook geen creatieve speler, maar die maakt wel goede loopacties."

"Maar qua individuele kwaliteit valt het reuze mee. Die hebben ze bijna niet, dus de tegenstanders moeten wat minder respect hebben. Ze doen alsof Ajax nog het Ajax van drie of vier jaar geleden is", aldus Pérez.

De recordkampioen van Nederland speelde zaterdagavond met 1-1 gelijk op bezoek bij Go Ahead Eagles. Het is al de tweede keer dat Ajax punten verspeelt dit seizoen.