Timber na zege op NAC

Timber blij met zege na 'taaie week' voor Feyenoord: 'We zijn eerlijk naar elkaar'

Vandaag om 16:59

Quinten Timber ziet dat Feyenoord steeds beter wordt. De Rotterdammers wonnen met 2-0 van NAC Breda na een 'taaie week'. De aanvoerder is blij dat zijn elftal de fans wat terug heeft kunnen geven.

"Het was een taaie week", steekt Timber van wal bij ESPN, doelend op de 0-4 nederlaag tegen Bayer Leverkusen en het 2-2 gelijkspel in Groningen. "Het belangrijkste is dat we gewonnen hebben. In elke wedstrijd heb je kunnen zien dat er dingen goed gaan, maar dat er ook zeker dingen zijn die beter kunnen. Dat was vandaag ook. Het verschil is dat we vandaag winnen en in de andere wedstrijden gaven we het onnodig weg."

"Er is altijd ruimte voor verbetering", gaat Timber verder. "Dat heb je gezien. We komen 2-0 voor en dan gaan we te veel achteruit lopen. Dan komen we niet in de duels en krijgen zij dreiging voorin. Dat is niet nodig. Daar moeten we stappen in maken. Dat was in de vorige duels ook zo. Ik zei het tegen Bayer Leverkusen ook al. Er waren goede momenten. Misschien was het de Nederlandse gedachte. Zij zijn genadeloos in de omschakeling. We krijgen goals tegen die niet hadden gehoeven. Dat moeten we nu ook beter doen. Dit is een mindere tegenstander, dus krijg je geen goal tegen. Daar gaan we weer naar kijken deze week. We hebben geen doordeweekse wedstrijd. We zorgen dat we tegen NEC gewoon weer beter zijn."

Daarna gaat Timber verder in op wat hij bedoelt met 'de Nederlandse gedachte'. "Je bent goed aan de bal, lekker opbouwt en de vrije man vindt, maar net niet gretig genoeg bent in het aanvallen. Dat misten we ook een beetje. Vandaag zag je dat wel wat meer. Uiteindelijk gaat het erom dat je beter en beter wordt. Dat zijn we aan het doen. We zijn eerlijk naar elkaar, ook in de meetings. Dat is topsport. We worden ook beter. Dat verdienen de fans ook. Tegen Bayer Leverkusen waren ze geweldig. Nu ook weer."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over de comeback van Ihattaren en buitenkansjes voor PSV en Ajax (ft. Bram Bakker)!