Suriname-bondscoach Menzo verklapt bezig te zijn met Doekhi en Dilrosun

Bondscoach Menzo verklapt: Doekhi en oud-Feyenoorder mogelijk snel bij Suriname

Vandaag om 10:50

Er bestaat een kans dat zowel Javairô Dilrosun als Danilho Doekhi voor een interlandloopbaan bij Suriname kiest. Dat heeft Stanley Menzo, bondscoach van Natio, zondagochtend verteld bij Goedemorgen Eredivisie

"Veel jongens zijn bang dat ze niet meer voor het Nederlands elftal kunnen uitkomen", vertelt Menzo in de studio van ESPN. De oud-doelman van onder meer Ajax en PSV doelt daarmee op het paspoort dat spelers aan moeten vragen, in het geval ze voor Suriname uit willen komen. "Je kan een paspoort aanvragen en nog steeds voor Nederland uitkomen."

Als Menzo daarna gevraagd wordt naar een aantal spelers met wie Suriname bezig is, verklapt hij er twee. "Javairô Dilrosun, Danilho Doekhi, dat zijn jongens die wij graag er bij willen hebben, en die eigenlijk ook al een beetje hebben toegezegd. Maar ze hopen nog op het Nederlands elftal."

Het proces om de respectievelijk aanvaller van Club América en verdediger van Union Berlin te verleiden, verloopt moeizaam. "We hebben nog niet de status die je zou moeten hebben om dat soort jongens gewoon binnen te halen. Dat heeft met randzaken te maken. Faciliteiten, al dat soort dingen."