Vink prijst mentaliteit van Ajax-verdediger Wijndal

Vink prijst veerkracht van Ajax-banneling: 'Hij heeft het karakter om te slagen'

Vandaag om 10:05
Laatste update: om 10:05

Marciano Vink heeft zijn bewondering uitgesproken over de wijze waarop Owen Wijndal zich presenteert bij Ajax. De linksback, die onlangs nog werd teruggestuurd naar het beloftenelftal, kwam tegen Go Ahead Eagles na een uur als invaller binnen de lijnen. 

Wijndal, die vorig seizoen op huurbasis bij Royal Antwerp FC speelde, werd enkele maanden terug door Ajax als overbodig beschouwd. De vleugelverdediger moest om die reden mee trainen met Jong Ajax. Daar heeft de oud-speler van AZ zich volgens ESPN-analist Vink, wiens zoon Skye ook bij Jong Ajax speelt, opgesteld als een ware professional. "Owen is diegene geweest die al die jonge jongens heeft geholpen op de training", vertelt hij bij De Eretribune. 

"Om ze te laten weten wat er nodig is om de volgende stap te maken. Dus hij heeft echt zijn uiterste best gedaan. Ik denk dat Farioli en de club dat ook gezien hebben", vervolgt Vink, die criticasters verzekert dat de mentaliteit van Wijndal niet in twijfel getrokken hoeft te worden. "Deze jongen, die door een heleboel mensen afgeschreven wordt en eigenlijk ook als niet goed genoeg wordt bestempeld, heeft wel de juiste inhoud en het juiste karakter om bij Ajax te slagen. Alleen je moet je kansen krijgen en als je ze krijgt, moet je er ook volledig voor gaan en ze pakken."

Zelf gaf Wijndal na de 1-1 tegen Go Ahead een openhartig interview over zijn laatste paar maanden in Amsterdamse dienst. "Er zijn clubs gekomen, maar niet waarvan ik dacht: daar wil ik heel graag naartoe of daar wil ik Ajax voor inruilen. Dat doe ik niet zomaar."