FC Barcelona zet topspitsen op verlanglijst

'Verlanglijstje ligt op straat: Barça scout drie topspitsen, onder wie Haaland'

Vandaag om 09:40
Laatste update: om 09:52

FC Barcelona heeft een verlanglijstje opgesteld met daarop trie topspitsen. Volgens de krant SPORT gaat het om Viktor Gyökeres, Benjamin Sesko en superster Erling Haaland

Barcelona heeft met Robert Lewandowski al een topspits in de gelederen, maar de Pool verkeert met zijn 36 jaar in de herfst, al dan niet winter, van zijn loopbaan. Het bestuur van de Spaanse club is om die reden een zoektocht gestart naar een vervanger. 

Tijdens die zoektocht zijn de namen van Sporting Portugal-revelatie Gÿokeres, RB Leipzig-spits Sesko en Manchester City-doelpuntenmachine Haaland genoteerd. De naam van de Noor lijkt onhaalbaar voor het nog altijd in financieel zwaar weer verkerende Barcelona, maar de club sluit niet uit dat Haaland vertrekt uit het Etihad, mocht City bestraft worden vanwege het overtreden van de financiële regels. 

Of Barcelona op korte termijn al wil toeslaan, is niet duidelijk. Met Lewandowski hoeft het zich voorlopig in ieder geval geen zorgen te maken. De spits heeft nog een contract tot medio 2026, en is ook dit seizoen weer behoorlijk op dreef met vier doelpunten in vijf La Liga-duels.