Memphis blij met debuut voor Corinthians

Memphis trots na debuut in Brazilië: 'Mooi dat het in Nederland te zien was'

Vandaag om 08:45

Memphis Depay is blij zijn debuut te hebben gemaakt voor Corinthians. De 98-voudig Oranje-international kwam tegen Atlético Goianiense (3-0 zege) na 69 minuten spelen binnen de lijnen, en slaagde er bijna in om te scoren in zijn eerste wedstrijd voor de Braziliaanse club. 

"Ik vind het mooi dat de wedstrijd op Nederlandse tv te zien was, want ik ben hier ook om de competitie te laten zien aan de wereld, zodat er aandacht voor komt", vertelt Memphis aan diverse media, waaronder ESPN. "Hier komen namelijk de grootste talenten vandaan."

Memphis voelt zich op fysiek vlak goed, ondanks dat hij lang geen wedstrijden speelde. "Dit was speciaal. De eerste wedstrijd voor Corinthians, en dan ook nog eens in eigen huis. Ik voel me erg gelukkig, en ik denk dat we hebben aangetoond dat we het niet verdienen om zo laag te staan in de competitie. Dit geeft vertrouwen en hopelijk kunnen we snel stijgen op de ranglijst."

De laatste wedstrijd die Memphis hiervoor speelde, was op 10 juli. Toen stond hij in de halve finale van het EK met het Nederlands elftal tegenover Engeland. "Het is niet realistisch om negentig minuten te spelen, ik heb twee maanden niet gespeeld. Vandaag was in elk geval een goed begin. Tijdens de trainingen voelde ik me al sterker en sterker worden. Maar ik ben hier om het team te helpen, dus ik probeer zoveel mogelijk minuten te maken."