Farioli: 'Slechtste Ajax-duel onder mijn leiding'

Farioli is hard voor Ajax-spelers: 'Niemand haalde zijn niveau'

21 september om 23:16

Francesco Farioli baalt als een stekker van de remise van Ajax op bezoek bij Go Ahead Eagles. De Italiaanse trainer is na afloop zeer kritisch op zijn ploeg.

"Wat het probleem was? Nou er waren meerdere problemen", begint Farioli bij ESPN, al geeft hij ook de credits aan Go Ahead. "Ze speelden heel erg goed. Ze bleven gaan, gingen vol de duels aan. En wij waren niet scherp. Overal kwamen we een halve seconde te laat. Tegen zo’n agressief team, dat er zo bovenop zit, dan ga je lijden. Dat deden we dan ook."

"We hebben nooit de controle gehad, zoals wij graag willen", oordeelt Farioli, die ook na de zege op Fortuna Sittard (5-0) al kritisch was. "Toen lieten we nog goede dingen zien. Nu was alleen de reactie met de goal van Davy Klaassen goed. Maar het spel zonder bal was slechter dan tegen Fortuna, en toen vond ik al dat we op veel momenten ontsnapten. Vandaag zijn we weer ontsnapt. Het lukte ons niet om kalm aan de bal te blijven. Dat zag je bij die 1-0 van Go Ahead, die gaven we weg. Dat moet echt beter."

Farioli is glashelder over het spel van Ajax. "Dit is de slechtste wedstrijd onder mijn leiding. Zeker weten. Of ik me zorgen maak? Ja en nee. Dit is een proces. Soms zijn de resultaten goed, maar dan vergeten we waar we vandaan komen, hoe hard we nog moeten werken. Ik herhaal steeds dat we nog beter moeten worden. Ook vooral na de goede resultaten. Nu is er weer heel veel werk aan de winkel, voor we tegen Besiktas in de Europa League voor de dag kunnen komen."

"We moeten heel snel leren. Niemand haalde vandaag het niveau dat hij hoorde te halen. Daarom is het ook geen goed idee om individuele prestaties te belichten, want het was te weinig als collectief", besluit Farioli.