RKC blijft puntloze hekkensluiter: ook Sparta pakt volle buit tegen Waalwijkers

Vandaag om 20:43

RKC Waalwijk is nog altijd de puntloze hekkensluiter van de Eredivisie. De formatie van Henk Fraser liep in eigen huis ook tegen Sparta Rotterdam tegen een nederlaag aan: 1-2.

Na een week waarin RKC veel in de spotlights stond door de komst van Mohamed Ihattaren, ontvingen de Waalwijkers Sparta in eigen huis. RKC hoopte dus op de eerste punten van het seizoen, terwijl Sparta zich wilde revancheren nadat het vorige week in eigen huis ten onder ging tegen Go Ahead Eagles. Na een wat tamme begin fase was het na een grof halfuur spelen raak.

Mohamed Nassoh prikte de bal bekeken in de korte hoek, nadat een voorzet van Camiel Neghli getoucheerd werd en zo voor zijn voeten belandde. Het was voor Nassoh zijn eerste goal in dienst van Sparta. In het restant van de eerste helft kwamen de bezoekers amper meer in de problemen, terwijl Sparta zelf ook niet tot veel kansen meer kwam. Daardoor stond het bij rust 0-1.

Snel na de pauze wist Sparta de marge te verdubbelen. Deze keer was het Nassoh die Neghli bediende: de middenvelder pikte de bal op na een uittrap van doelman Nick Olij, waarna Neghli via de onderkant van de lat scoorde. Toch werd het nog spannend in Waalwijk, doordat Richonell Margaret al redelijk snel de aansluitingstreffer voor zijn rekening nam.

In de slotfase zette RKC nog even aan voor de gelijkmaker, maar die viel niet meer. Daardoor pakt Sparta de volle buit in het Mandemakers Stadion. De Kasteelheren stijgen daardoor naar de vijfde plek met negen punten uit zes duels. Nummer achttien RKC blijft op nul punten steken.