FC Utrecht geeft voorsprong tweemaal weg, maar wint toch van Willem ll

FC Utrecht geeft tweemaal voorsprong weg, maar wint toch van Willem ll

Vandaag om 18:29
Laatste update: om 18:35

FC Utrecht heeft zaterdag goede zaken gedaan in de Eredivisie. De Domstedelingen wonnen in eigen huis met 3-2 van Willem ll en behouden daardoor de derde plek op de ranglijst.

De wedstrijd tussen FC Utrecht en Willem ll begon met een hoop spektakel. Na een eerste helft met vier doelpunten én een rode kaart voor Willem ll-trainer Peter Maes, gingen beide ploegen met 2-2 de kleedkamers in. De thuisploeg kwam tweemaal op voorsprong, maar wist deze ook tweemaal te verspelen. Onder andere door een gigantische fout van Nick Viergever, was Cisse Sandra met twee doelpunten de man van de eerste helft.

Het was in De Galgenwaard ook een wedstrijd van de eigen doelpunten: Raffael Behounek zorgde er al na elf minuten voor dat Willem ll op achterstand kwam, terwijl Rúnar Sigurgeirsson vlak na rust de ongelukkige was aan Tilburgse zijde. Noah Ohio benutte tussendoor nog een penalty.

De wedstrijd was door het eigen doelpunt van Sigurgeirsson, dat ook gelijk het enige doelpunt van de tweede helft betekende, al vroeg beslist. Willem ll kwam de derde achterstand van de middag, ondanks de zeven minuten aan extra tijd, niet meer te boven.

FC Utrecht behoudt dankzij de zwaarbevochten zege de derde plek in de Eredivisie. De Domstedelingen blijven in het spoor van koploper AZ, dat vrijdagavond al beslag legde op drie punten. Willem ll is terug te vinden op plek zes.