De Boer schakelt hulp van schoonzoon Kooij in na dubieus penaltymoment

De Boer vraagt schoonzoon Kooij om uitsluitsel: 'Ik zag dit en dacht...'

Vandaag om 16:56
Laatste update: om 17:07

Frank de Boer heeft zijn schoonzoon Joey Kooij opgebeld, naar aanleiding van een penaltymoment bij West Ham United - Chelsea. Crysencio Summerville werd in de zestien van Chelsea vastgehouden door Wesley Fofana, maar de bal ging niet op de stip.

In de studio van Viaplay spreekt Cedric van der Gun eerst zijn ongenoegen uit over het feit dat West Ham geen penalty heeft gekregen van de arbitrage. "Als dit geen penalty meer is, dan weet ik niet meer wat wél een penalty zou moeten zijn. Summerville wordt vastgehouden in de zestien, ik zou niet weten wat je anders kunt doen dan de bal op de stip leggen."

Vervolgens komt De Boer aan het woord. "Ik zag dat moment en dacht: als je een tackle maakt en de tegenstander buiten de zestien raakt, is het geen penalty. Daardoor vroeg ik aan hem (Joey Kooij, red.): als je hem buiten de zestien vasthoudt, maar je gaat daarna over de lijn heen waarna je hem nog steeds vasthoudt: wanneer is dan het moment dat er een penalty gegeven kan worden? Tot hij hem loslaat, was het antwoord."

West Ham, waar Summerville, Edson Álvarez en Mohammed Kudus allemaal in de basis stonden, verloor uiteindelijk met 0-3 van het Chelsea van oud-PSV'er Noni Madueke, die negentig minuten lang op het veld stond.