Rulli: 'Vertrekken bij Ajax was een heel gemakkelijke beslissing'

'Het was erg makkelijke beslissing om te vertrekken bij Ajax en transfer te maken'

Vandaag om 16:39

Het was voor Gerónimo Rulli 'een heel makkelijke beslissing' om Ajax deze zomer in te ruilen voor Olympique Marseille. De Argentijnse goalie merkt dat het voetbal bij zijn nieuwe club anders beleefd wordt dan bij Ajax, terwijl Roberto De Zerbi zich hard maakte voor zijn komst.

"Het was een heel gemakkelijke beslissing. Ik bewaar namelijk goede herinneringen aan mijn tijd bij Montpellier, waar ik zes of zeven maanden heb gespeeld", vertelt Rulli tegenover L'Équipe over zijn transfer van Ajax naar Marseille. De goalie merkt dat het er in Marseille anders aan toe gaat dan in Amsterdam. "Als Argentijn leef ik voor het voetbal. Wij doen alles om te winnen, op welke manier dan ook. Hier in Marseille houden de mensen van hun club, ze begrijpen hoe verbonden we zijn aan ons land. In Marseille ervaart men voetbal, net als in Napels, anders."

"In Europa is dat zeldzaam. Ik heb ook in Spanje gespeeld en bij Ajax. Als ze daar winnen is het geweldig, als ze verliezen, zijn ze drie uur verdrietig. Voor ons is dat onmogelijk en is het zeer ernstig om te verliezen, het duurt dagen om daar overheen te komen", vervolgt Rulli, die door De Zerbi zelf gepolst werd voor een transfer. "Ik was met mijn vrouw in Miami toen hij belde. Ik hing op en zei: Dit was Roberto De Zerbi. Als er een coach is met wie ik wil samenwerken, is hij het wel." Zaterdag was ik weer in Amsterdam omdat ik me moest melden op de training bij Ajax. Daarna belde De Zerbi me weer terug. Hij zei: Nu je bent uitgeschakeld op de Copa America, moet je komen. Ik wacht op je."