Land wacht op kans bij PSV

Wachten op kans bij PSV: 'Ik kan alleen maar ongelofelijk mijn best doen'

Vandaag om 16:15

Tygo Land heeft er geen moeite mee dat hij dit seizoen het gros van zijn wedstrijden in Jong PSV speelt. De talentvolle middenvelder wacht geduldig op zijn kans en 'geniet' ook van het spelen met de beloften.

Vrijdagavond boekte Land met Jong PSV een 0-2 zege op VVV-Venlo. De jongeling was zelf verantwoordelijk voor de beslissende tweede treffer in de blessuretijd. Na afloop van het duel laat Land zich tegenover het Eindhovens Dagblad uit over zijn ontwikkeling. "Ik speel niet elke week en kan alleen maar ongelooflijk mijn best doen, op elke training en in iedere wedstrijd", doelt hij op zijn positie bij het eerste elftal van PSV. "Dan zullen er zeker een keer kansen komen."

"Vanavond heb ik genoten (vrijdagavond, red.)", gaat Land verder. "Het was heerlijk om hier te spelen. Of je nou in Turijn bent of in Venlo, overal zitten mensen op de tribune die hun club supporten en komen voor een mooie wedstrijd. Dan wil je het beste van jezelf laten zien."

Tot dusver staat de teller op twee Eredivisie-duels voor Land dit seizoen bij PSV. Vorige week mocht de jeugdinternational drie minuten invallen tegen NEC, terwijl hij ook tegen Go Ahead Eagles kort binnen de lijnen mocht komen.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over de comeback van Ihattaren en buitenkansjes voor PSV en Ajax (ft. Bram Bakker)!