Unuvar vertelt over Ajax

'Alles ging eerst heel snel met mij bij Ajax: ik debuteerde al op mijn zestiende'

Vandaag om 15:37
Laatste update: om 15:42

Naci Ünüvar heeft nooit extra druk gevoeld toen hij bij Ajax speelde. De aanvaller stond jarenlang te boek als een van de grootste, zo niet het grootste talent van De Toekomst. Van een doorbraak in de hoofdmacht van Ajax kwam het echter nog niet.

De inmiddels 21-jarige Ünüvar wordt door Ajax momenteel verhuurd aan Espanyol. In gesprek met Ziggo Sport krijgt de Turks jeugdinternational de vraag of hij extra druk voelde bij Ajax, doordat hem door velen een grote toekomst is voorspeld. "Nee, eerlijk gezegd voelde het nooit echt als druk of als een last. Op het begin ging alles heel snel", zo zegt Ünüvar.

"Op een gegeven moment trainde ik op mijn veertiende met de Onder 19 mee. In de Youth League was ik de jongste debutant, ik maakte op zestienjarige leeftijd mijn debuut", gaat de kleine dribbelaar verder. "Maar als het op een gegeven moment wat minder snel gaat... Maar dat ik op deze leeftijd de stap naar La Liga kan maken: ik denk dat dat juist alleen maar mooi is."

Ünüvar wacht nog op zijn debuut voor Espanyol: tegen Rayo Vallecano en Deportivo Alavés bleef hij negentig minuten lang op de bank. Zaterdag brengt Espanyol een bezoek aan Real Madrid, waardoor Ünüvar in het Estadio Santiago Bernabéu kan debuteren. "Dat zou wat zijn, hè? Uit bij Real mijn debuut maken in La Liga: ik denk dat dat echt een droom is."