'City, United en Liverpool azen op Xavi Simons'

'Simons wil niet terug naar PSG: City, United en Liverpool horen prijskaartje'

Vandaag om 14:22

Na een lange transfersoap besloot Xavi Simons om nog één seizoen op huurbasis bij RB Leipzig te blijven, maar volgend jaar kan het transfergeweld weleens écht losbarsten. Dat voorspelt BILD-verslaggever Christian Falk, die weet dat de Oranje-international wordt begeerd door Manchester City, Liverpool en Manchester United.

Afgelopen zomer deed Bayern München verwoede pogingen om Simons los te weken bij Paris Saint-Germain, waar hij een contract heeft tot medio 2027. Dat lukte niet, maar eerder werd al geschreven dat Der Rekordmeister in 2025 mogelijk terugkeert voor de 21-jarige aanvallende middenvelder. Voor de Bundesliga-topclub dreigt nu wel serieuze concurrentie.

Falk vertelt in zijn podcast FC Bayern Insider dat Manchester City in Simons een mogelijke opvolger van Kevin De Bruyne ziet. Daarnaast staat de ex-PSV'er op het lijstje bij Liverpool en Manchester United, waar met Arne Slot en Erik ten Hag twee landgenoten aan het roer staan. Volgens Falk biedt dat kansen voor The Reds en The Mancunians. 'Het is waarschijnlijker dat Simons naar de Premier League gaat dan Florian Wirtz. Samen met Jamal Musiala kunnen zij zomaar de drie transferjuwelen van de zomerse transferperiode worden volgend jaar', schrijft de BILD-verslaggever in The Daily Briefing.

Prijskaartje van 80 miljoen euro
De toekomst van de drie houdt hoe dan ook verband. Simons wil volgens BILD niet terug naar PSG en zou een prijskaartje van meer dan tachtig miljoen euro hebben. Hij lijkt in veel gevallen als alternatief voor de Duitse sterren te gelden. Zo overweegt Musiala zijn toekomst bij Bayern München, waar hij nog tot medio 2026 vastligt. Voor hem liggen de Engelse grootmachten serieus op de loer. Wirtz geldt dan weer als gedroomde versterking van Bayern.