Jeffrey de Lange wil ooit nog voor Ajax keepen

Ajax ontvangt open sollicitatie: 'Het is mijn club en dat zal altijd zo blijven'

Vandaag om 10:46

Jeffrey de Lange hoopt in zijn carrière nog eens terug te keren bij Ajax. De 26-jarige doelman werd de nabije transferperiodes meerdere keren in verband gebracht met een terugkeer in Amsterdam, maar koos deze zomer voor een avontuur bij Olympique Marseille. Toch ziet hij Ajax als 'zijn club'.

De Lange vertrok deze zomer van Go Ahead Eagles naar Olympique Marseille. In gesprek met Ajax Showtime vertelt hij over de stap. "Het is echt een droom die uitkomt. Ik zit nu bij een topclub in Frankrijk, dat merk je aan alles. Dit is waarvoor je voetballer bent geworden. Ik wist dat de club Marseille groot was, maar pas nu ik er speel, besef ik hoe groot de club echt is. Je merkt het aan hoe het hier in de stad leeft en aan de fans."

Toch was er ook even sprake van een transfer naar Amsterdam. "Ja, zeker. Ik heb begrepen dat er zeker contact is geweest, maar het was vrij duidelijk: vanuit Ajax kwam vrij snel het verhaal dat er eerst verkocht moest worden. Voor mij hield het op een gegeven moment op met wachten. Ik kan niet eeuwig blijven wachten met het risico dat er uiteindelijk niemand verkocht zou worden en ik geen stap zou gaan maken", onthult De Lange.

De doelman sluit een terugkeer in de toekomst echter alles behalve uit. "Het voelt wel als unfinished business. Alsof dat toch ooit nog een keer moet gebeuren. Ajax is mijn club, ik heb er elf jaar gespeeld. Die ambitie en droom heb ik nog steeds. Ik heb er zo lang gespeeld en ik kijk nog elke wedstrijd van Ajax. Het is gewoon mijn club en dat zal altijd zo blijven", besluit de goalie.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over de comeback van Ihattaren en buitenkansjes voor PSV en Ajax (ft. Bram Bakker)!