Kees Kist en Gerald Sibon steunen Robin van Persie

Heerenveen-iconen steunen Van Persie: 'Anders moet je ermee ophouden'

Vandaag om 10:28

Kees Kist en Gerald Sibon nemen het op voor Robin van Persie. Na de 9-1 nederlaag van sc Heerenveen op bezoek bij AZ is er veel te doen geweest om de manier waarop Van Persie zijn ploeg laat spelen. De clubiconen vinden echter dat de oefenmeester 'gewoon' vast moet houden aan zijn eigen filosofie.

"Het spelletje dat Van Persie wil spelen, is oogstrelend om naar te kijken. Dat heb je in de wedstrijden voor AZ kunnen zien", begint Kist in gesprek met De Telegraaf. "Je kunt beter een keer goed op je muil gaan, maar dit is wel waarom mensen keer op keer naar het stadion willen komen. Dit willen we toch allemaal zien? Volhouden!"

Sibon sluit zich aan bij de woorden van de oud-spits. "We hebben nu mooie en minder mooie kanten van het spel gezien. Het heeft gewoon nog veel aandacht en training nodig. Als je het niet op deze manier doet, word je ook niet beter. Je moet blijven doorgaan met ontwikkelen. Je kunt niet na drie weken zeggen: we gaan wat anders doen en verdedigend spelen. Je moet vasthouden aan waar je in gelooft, anders moet je ermee ophouden."

Toch ziet Sibon ook de keerzijde van de medaille. "Je moet natuurlijk wel punten pakken. Ik vind het in ieder geval heel leuk om naar te kijken. Het is heel dynamisch, veel korte passjes en dat maakt het ook redelijk snel. Maar AZ was gewoon een maatje te groot. Als je dezelfde kwaliteit nog niet hebt, dan ben je wel heel kwetsbaar."