Van Persie gaat niets omgooien bij Heerenveen

Van Persie zoekt houvast na 'leerzame week': 'We gaan niets omgooien'

Vandaag om 16:27

Robin van Persie houdt vast aan de goede dingen die hij van zijn SC Heerenveen gezien heeft de afgelopen wedstrijden. De coach geeft dan ook openlijk aan dat hij de boel niet om gaat gooien, maar juist houvast biedt aan de groep.

"Ik denk dat wij zeker in grote fases van de wedstrijden tot het laatste gedeelte van het veld goed voetbal hebben laten zien, zeker in de tweede helft tegen FC Twente", begint Van Persie tegenover ESPN. "We hebben ook een aantal mogelijkheden en kansen gecreëerd. We zitten nu wel in een fase dat de bal dan tegen de paal gaat en terug het veld in komt in plaats van binnenkant paal en erin", vervolgt hij.

Na de pijnlijke 9-1 nederlaag van Heerenveen bij AZ en de daaropvolgende 2-0 nederlaag bij FC Twente kreeg Van Persie stevige kritiek. "Geluk dwing je af. We moeten hier even samen doorheen. Ik geloof ook in verschillende fases in een seizoen; de ene fase valt het allemaal lekker voor je en de andere fase net niet", vertelt Van Persie.

Van Persie gelooft dat zijn ploeg behoefte heeft aan houvast. "We moeten niet in een keer hele andere dingen gaan doen, dat is een beetje mens eigen. We moeten gaan verbeteren en heel erg focussen op onszelf", besluit de trainer.