Arne Slot looft Ryan Gravenberch bij Liverpool

'Speciaal talent' maakt grote indruk onder Slot: 'Virgil maakte hem beter'

Vandaag om 10:08
Laatste update: om 12:11

Arne Slot is in zijn nopjes met de ontwikkeling van Ryan Gravenberch. De middenvelder lijkt onder Slot weer helemaal opgebloeid in zijn nieuwe rol als controleur van Liverpool. De oefenmeester is dan ook trots op zijn pupil.

"Ik zag hem spelen bij Ajax en iedereen zag toen wat voor een speciaal talent hij was. Daarom ging hij naar twee geweldige clubs, met Bayern München en Liverpool. Je kunt alleen naar deze clubs als ze zien dat je veel kwaliteiten hebt", steekt Slot op de persconferentie in aanloop naar het Premier League-duel met Bournemouth de loftrompet.

"Het is aan ons om ervoor te zorgen dat we het beste uit hem halen", gaat Slot verder. "Dat hangt niet alleen af ​​van wat we als trainingsstaf doen, hij is daar zelf het belangrijkste in. Maar zijn teamgenoten maken hem ook beter", doelt de oefenmeester op onder andere een andere Nederlander in dienst van Liverpool. "Als je ziet hoe Virgil van Dijk tegen AC Milan ballen door de linies naar hem speelde... Naast goede individuele prestaties is het ook een teamding."

Sinds Slot in Liverpool aan het roer staat, heeft er bij Gravenberch een soort opleving plaatsgevonden, ziet ook de oefenmeester. "Als het goed gaat en dat is wat je nu ziet, zie je een Ryan vol zelfvertrouwen. Dat gaat normaal gesproken gepaard met goede prestaties en vertrouwen in je teamgenoten. Hij weet wat hij moet doen op dit niveau", besluit Slot.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over de comeback van Ihattaren en buitenkansjes voor PSV en Ajax (ft. Bram Bakker)!