kan hij weer zorgen dat die tijden herleven

Memphis staat voor Corinthians-debuut: 'Denk dat hij ze in de Serie A kan houden'

Vandaag om 08:53
Laatste update: om 08:53

Heurelho Gomes is ervan overtuigd dat Memphis Depay zijn nieuwe club Corinthians van degradatie kan behoeden. De voormalig keeper van onder meer PSV en het Braziliaanse nationale elftal dicht de Oranje-international grote kwaliteiten toe. 

Memphis was transfervrij na zijn vertrek bij Atlético Madrid, en maakte onlangs de verrassende overstap naar Corinthians. De gevallen Braziliaanse topclub kampt met financiële problemen en is verwikkeld in een strijd om lijfsbehoud. Memphis kan zaterdag zijn debuut maken tegen Atlético Goianiense. "Ik denk dat hij fit genoeg is om te spelen", vertelt Gomes, inmiddels spelersmakelaar, aan ESPN. 

"Mensen willen dat ook graag", vervolgt Gomes, die na zijn PSV-tijd ook nog voor Tottenham Hotspur, Hoffenheim en Watford speelde. "Hij heeft het DNA om doelpunten te maken. Ik denk dat Memphis zich snel aan gaat passen aan de Braziliaanse competitie. Hij is ervaren en heeft veel kwaliteiten. Als hij zich aanpast aan het volle speelschema en het vele reizen van de ene naar de andere wedstrijd, gaat hij het heel goed doen."

Een gigantische hoeveelheid mensen heeft er belang bij dat Memphis het goed doet, weet Gomes. "Corinthians is een hele grote club met zo'n veertig miljoen supporters .Ik denk dat Memphis Corinthians in de Serie A kan houden. Corinthians gaat het overleven. Corinthians hoort mee te doen om de titel. Met Memphis erbij kan hij weer zorgen dat die tijden herleven."