PSG weigert 55 miljoen af te staan aan Mbappé en gaat in beroep

PSG weigert 55 miljoen af te staan aan Mbappé en gaat in beroep

20 september om 23:23

Paris Saint-Germain gaat in beroep tegen de uitspraak van de LFP (Ligue de Football Professionnel), waarin de club opgedragen wordt om 55 miljoen euro aan achterstallige betalingen uit te betalen. Dat bevestigt de club tegenover Le Monde.

De LFP besliste eerder al dat Paris Saint-Germain 55 miljoen euro verschuldigd is aan Mbappé, die Parijs deze zomer achter zich liet voor een transfer naar Real Madrid. Binnen een week zou de som, die de laatste drie maanden aan salaris en enkele bonussen bedraagt, betaald moeten zijn. Daartegen gaat de club echter in beroep.

'Paris Saint-Germain gaat principieel in beroep tegen de beslissing van de LFP-commissie, ondanks het beperkte effect ervan. Het standpunt van de club is inderdaad meer dan juridisch gefundeerd', luidt de reactie van de Franse topclub, die zelf van mening is dat Mbappé zich niet heeft gehouden aan een mondelinge overeenkomst die in augustus 2023 werd gesloten. Daarin zou bepaald zijn dat de aanvaller afziet van een deel van de bonussen. Volgens de entourage is de overeenkomst niet geldig, omdat deze niet is ondertekend.