Bellingham en Vinícius verdienen evenveel als Mbappé bij Real

'Bellingham en Vinícius profiteren van Mbappé-stap: Real wil spanningen voorkomen'

Vandaag om 09:48

Jude Bellingham en Vinícius Júnior profiteren mee van de transfer van Kylian Mbappé naar Real MadridDe Koninklijke wil eventuele problemen voor zijn en geeft het tweetal een salarisverhoging van zo'n vijftig procent, melden diverse media in Spanje.

Mbappé maakte eerder deze zomer transfervrij de stap van Paris Saint-Germain naar Real. In de Spaanse hoofdstad strijkt hij jaarlijks vijftien miljoen euro op. Dat is het maximale basissalaris dat Real uitlooft. Daarmee werd Mbappé de absolute grootverdiener in Madrid. David Alaba verdient jaarlijks elf miljoen euro en Bellingham en Vinícius tot voor kort tien miljoen euro.

Om het sterrentrio tevreden te houden en spanningen te voorkomen, gaan Bellingham en Vinícius evenveel verdienen als Mbappé. In het verleden zijn er niet veel spelers geweest die het maximale basissalaris kregen. Onder meer Cristiano Ronaldo, Gareth Bale en Eden Hazard kregen dat wel.

Vijftien miljoen euro is overigens niet het volledige jaarsalaris van Mbappé. De Fransman kan rekenen op diverse bonussen, waaronder een forse tekenbonus.