AZ koploper Eredivisie na zege bij PEC Zwolle

Sadiq helpt AZ met dubbelslag langs PEC en naar koppositie Eredivisie

20 september om 21:59

AZ heeft de uitstekende seizoenstart vrijdagavond een passend vervolg gegeven in Zwolle. Aan de hand van uitblinker Ibrahim Sadiq, die in de tweede helft een prachtgoal maakte, wonnen de Alkmaarders met 1-2. Daarmee is PSV in ieder geval voor even koploper af. 

Dat AZ op dreef is, bewees het vorige week zaterdag tegen sc Heerenveen: 9-1. PEC is met pas één zege daarentegen wat stroever aan het seizoen begonnen. De bezoekers hadden op papier dan ook weinig te duchten van de Zwollenaren. Toen Sadiq al na zes minuten spelen de score opende, leek een simpele AZ-zege al in de maak. De vleugelaanvaller was het eindstation van een flitsende counter. 

Daarna beet PEC behoorlijk van zich af. De ploeg van trainer Johnny Jansen zocht in eigen huis de aanval, maar kreeg maar geen loon na werken. AZ overleefde het eerste bedrijf, en deelde kort na rust wéér een tik uit, via opnieuw Sadiq. De Ghanees stiftte de bal op zeer fraaie wijze over PEC-keeper Jasper Schendelaar heen. 

Ook na de 0-2 gaf de thuisclub niet op. Dylan Vente maakte na een mooie pass van de teruggekeerde Younes Namli uiteindelijk de verdiende 1-2. Hoewel PEC op zoek ging naar meer, kwam dat er niet. AZ trok de zege over de streep, en is daarmee in ieder geval voor even koploper van Nederland. PSV kan daar komende zondag weer verandering in brengen, als het op bezoek gaat bij Fortuna Sittard.