Paul Simonis is lovend over Francesco Farioli en Ajax

'Trainer van Ajax verdient complimenten: denk echt dat ze in de top-drie eindigen'

Vandaag om 19:15

Paul Simonis is onder de indruk van het werk dat Francesco Farioli tot dusver heeft geleverd bij Ajax. De trainer van Go Ahead Eagles, die het zaterdag met zijn ploeg opneemt tegen de Amsterdammers, is ervan overtuigd dat Ajax dit seizoen in de top-drie gaat eindigen in de Eredivisie.

Zaterdagavond ontvangt Go Ahead Ajax om 20.00 uur. In gesprek met Voetbal International laat Simonis zich uit over zijn aanstaande opponent. "Je ziet de hand van de trainer bij Ajax en daarvoor verdient hij complimenten. Het is heel duidelijk, zeker als je het vergelijkt met vorig seizoen. Dan zat je soms te kijken en bleef Ajax vooral overeind door individuele kwaliteit. Nu zie je in de speelwijze duidelijke afspraken waar de spelers zich comfortabel bij voelen."

"Ik denk echt dat Ajax in de top-drie gaat eindigen. Ze zijn een stuk beter dan vorig jaar", gaat Simonis verder. "De speelwijze is heel duidelijk. De rol van de backs, de buitenspelers en een of twee diepgaande aanvallende middenvelders. Er zitten vaste patronen in waarin er ook veel variatie is. Onder druk hebben ze ook vaak een escape. Dan blijven ze niet altijd voetballen, maar vinden ze het ook prima om een station over te slaan."

Toch ziet de coach van Go Ahead ook kansen na de midweekse zege van Ajax op Fortuna Sittard (5-0). "Ajax was goed, hoor. Qua energie en ritme aan de bal. Maar er waren ook momenten dat ze kwetsbaar waren. Fortuna raakte de paal en kwam er voor de rode kaart nog een paar keer uit. We hebben Ajax geanalyseerd en denken dat wij ze aan de bal meer tegenstand kunnen bieden. We willen in ieder geval competitief zijn."