Ajax maakt populairste namen op shirts bekend

Ajax deelt lijstje en maakt vijf meest bedrukte namen op fanshopshirts bekend

Vandaag om 17:57

De shirtjes van Wout Weghorst vliegen als warme broodjes over de toonbank bij Ajax. Volgens de Amsterdammers knalde de vraag naar zijn rugnummer direct na zijn komst 'door het plafond' in de fanshop. Geen speler van Ajax werd dit seizoen zelfs meer op de shirtjes gedrukt dan Weghorst.

Ajax publiceert vrijdag een top-vijf van spelers die dit seizoen het meest bedrukt worden op shirtjes in de fanshop. De club benadrukt dat veel Ajacieden nu kiezen voor een tenue met de naam van Davy Klaassen en zijn rugnummer 18, nu de middenvelder weer terug is bij de club. Klaassen vindt zichzelfs nog niet terug in de top-vijf. Bertrand Traoré (5), Jordan Henderson (4), Jorrel Hato (3), Brian Brobbey (2) en Weghorst (1) doen dat wel.

Van Weghorst werden dit seizoen tot dusver dus de meeste shirts verkocht, ondanks het feit dat de Oranje-international nog geen maand actief is bij Ajax. 'Rugnummer 25 knalde direct door het plafond', zo schrijven de Amsterdammers op de clubwebsite.

Woensdag maakte Weghorst nog zijn debuut bij Ajax, toen hij in mocht vallen tegen Fortuna Sittard. De spits was wel enigszins teleurgesteld over het feit dat niet hij, maar Chuba Akpom de voorkeur kreeg in de punt van de aanval na de blessure van Brian Brobbey.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over de comeback van Ihattaren en buitenkansjes voor PSV en Ajax (ft. Bram Bakker)!