FC Twente ziet speelschema voller raken

'Met het drukke schema is er geen tijd om rustig te herstellen, dus pas je je aan'

Vandaag om 12:42

Bij FC Twente is het drukke speelschema onderwerp van gesprek. De club uit Enschede zet zich volop in op nieuwe ideeën om zijn spelers zo goed en snel mogelijk te laten herstellen.

"Tijdens de wedstijd op donderdag moet je altijd honderd procent zijn. De zondag erna voel je je tachtig procent, maar er wordt wel verwacht dat je weer op honderd procent presteert. Die laatste twintig procent moet je ergens vandaan zien te halen", vertelt oud-Twente-aanvoerder Wout Brama in gesprek met Tubantia.

Collin de Graaf, de performancetrainer van FC Twente, ziet ook dat de spelers in Enschede het soms lastig hebben. "Het is wetenschappelijk bewezen dat je hamstrings 72 uur nodig hebben om te herstellen van explosieve sprints. De hamstring is als het ware de motor van alle explosiviteit. Als het daar niet goed zit, loop je tegen veel meer kwaaltjes aan."

"Maar je hebt met het drukke schema geen tijd meer om rustig te herstellen, dus probeer je alles eromheen zo goed mogelijk in te richten", gaat De Graaf verder. "Daarom bied je de spelers bepaalde voeding aan. Of je past je trainingstijden aan, zodat er meer slaap gepakt kan worden."