Lauritsen over Sparta en afgeketste transfer

Lauritsen (Sparta) ziet transfer in rook opgaan: 'Even stevig van gebaald'

Vandaag om 12:22

Tobias Lauritsen was vorige maand dicht bij een vertrek bij Sparta Rotterdam. De 27-jarige spits leek zijn carrière voort te zetten in Duitsland, maar de deal ketste op het laatste moment af.

Op Deadline Day was Lauritsen zo goed als rond met een onbekende club uit de Bundesliga. De clubs waren zelfs akkoord, toch speelt de Noor nog in Rotterdam-Spangen. "Daar heb ik even heel stevig van gebaald, want een transfer was echt dichtbij", erkent Lauritsen in gesprek met ESPN. "Maar ik ben er wel overheen. Sparta is een prachtige club."

Lauritsen stelt tevens een interlanddroom te hebben. Tegelijk beseft hij dat een oproep voor Noorwegen niet vanzelfsprekend is. "Voor mij wordt het heel lastig. Misschien als er twee spitsen geblesseerd raken. Maar we hebben al drie topspitsen, die bovendien allemaal bijna twee meter zijn", doelt hij op Erling Haaland, Jørgen Strand Larsen en Alexander Sørloth.

Bij Sparta ligt Lauritsen nog tot de zomer van 2025 vast. In het contract is een optie opgenomen om de verbintenis met een jaar te verlengen.