Arne Slot is uit op revanche in de Premier League

Slot wil zich revancheren tegen bekenden: 'Mooie herinneringen, op één moment na'

Vandaag om 11:25

Arne Slot wil zich met Liverpool herpakken in de Premier League. The Reds verloren afgelopen weekeinde van Nottingham Forest (0-1) en staan zaterdag tegenover Bournemouth, waar twee oude bekenden van Slot voetballen: Marcos Senesi en Luis Sinisterra.

"In alle wedstrijden die we hebben gespeeld, hebben de spelers laten zien wat ze kunnen", begint Slot de persconferentie in aanloop naar het Premier League-duel vol goede hoop. Liverpool kreeg voor het treffen met Bournemouth al de kans zich te revancheren op de nederlaag tegen Nottingham. En met succes: AC Milan werd in de Champions League over de knie gelegd (1-3).

"Het ging me niet alleen om terugslaan na de nederlaag tegen Nottingham Forest, maar ook om hoe we de afgelopen twee seizoenen hebben gepresteerd in de Champions League", stelt Slot. "We hadden iets te bewijzen, omdat de verwachtingen hoog liggen. Niet alleen het resultaat, maar ook de manier van spelen zegt dat we een lastig team zijn om te verslaan en dat we ook buiten Anfield goed kunnen spelen."

Zaterdag zal Slot de winnende reeks ook in de Premier League weer willen oppakken. Dat mag hij proberen in een duel met het Bournemouth van Senesi en Sinisterra. "Ik heb alleen maar positieve herinneringen aan hen, op één moment na. Met deze spelers heb ik de Conference League-finale gehaald, die we helaas verloren."

"Sinisterra is dominant in de één-tegen-één en kan altijd scoren", gaat Slot verder. "Terwijl Senesi veel impact had in het seizoen onder mij bij Feyenoord." Liverpool en Bournemouth, waar ook Justin Kluivert onder contract staat, trappen zaterdag af om 16.00 uur op Anfield.