Arteta en Gasperini over Raya bij Arsenal

Arteta én Gasperini lyrisch: 'Hij is een kat, hij is uitzonderlijk'

Vandaag om 08:45

Mikel Arteta, manager van Arsenal, is lyrisch over het optreden van David Raya tegen Atalanta Bergamo. De 29-jarige doelman zorgde er met geweldige reddingen voor dat The Gunners niet tegen een nederlaag aanliepen in Italië (0-0).

"Ik was getuige van twee van de beste reddingen uit mijn carrière", stelt Arteta na afloop op de persconferentie. Vijf minuten na rust kreeg Atalanta een penalty. Raya stopte de strafschop van Mateo Retegui, maar de manier waarop de rebound gekeerd werd was veel verbazingwekkender. Vorig seizoen wisselde Raya stuivertje met Aaron Ramsdale, dit seizoen is hij de eerste keus bij Arsenal. "Vorig seizoen was hij al indrukwekkend..."

Arteta voegt daaraan toe: "Dit seizoen is hij tot nu toe uitzonderlijk. De reddingen die hij vandaag maakte, maar ook die tegen Aston Villa onlangs, houden ons in de wedstrijd. Dat heb je op dit niveau van een keeper nodig. Ik ben heel blij dat hij in vorm is."

Raya krijgt zelfs complimenten van Gian Piero Gasperini, trainer van Atalanta. "Hij is een kat", zegt de Italiaan. "De eerste redding was goed, de rebound was ongelooflijk. De keeper heeft een cruciale rol gespeeld. Het is jammer voor Mateo, want ik vond dit zijn beste optreden sinds hij hier speelt."