Derksen hekelt Priske en Farioli: 'Een aanklacht tegen Nederlandse trainerskorps'

Derksen hekelt Priske en Farioli: 'Zou Ron Jans het niet beter doen dan die twee?'

19 september om 23:37

Johan Derksen is kritisch op de trainerskeuzes die Feyenoord en Ajax deze zomer hebben gemaakt. Brian Priske en Francesco Farioli kunnen de oud-voetballer niet bekoren. In Vandaag Inside geeft Derksen aan dat hij het aanstellen van de oefenmeesters 'een aanklacht tegen het Nederlandse trainerskorps' vindt.

Derksen denkt dat zowel Feyenoord als Ajax geen goede keuze heeft gemaakt wat betreft hun nieuwe trainers. "Ik denk dat die technisch directeurs bij Ajax en Feyenoord zich verkeken hebben op die trainers. Die Deen ligt niet goed bij Feyenoord en die Italiaan bij Ajax vind ik een uitvinder. Die heeft het uitgevonden. Het is een snotneus zonder enige ervaring. Hij doet heel druk, een show voor de dug-out, maar zou Ron Jans het niet beter doen dan die twee?"

Het halen van buitenlandse trainers stuit Derksen tegen de borst, zo geeft hij aan. "En zo zijn er nog wel meer trainers in Nederland die het beter zouden kunnen. Ik vind het ook een beetje een aanklacht tegen het Nederlandse trainerskorps, dat de topclubs kiezen voor dit soort mensen die eigenlijk nog niets gepresteerd hebben."