Van Hooijdonk kritisch op Gimenez

Van Hooijdonk: 'Normaal wil ik hem beschermen, maar het is gewoon te weinig'

19 september om 23:12

Pierre van Hooijdonk vindt dat Santiago Gimenez op dit moment te weinig laat zien bij Feyenoord. De Mexicaanse spits was ook in de Champions League-wedstrijd tegen Bayer Leverkusen (0-4) onzichtbaar.

"Ik ben er altijd voorstander van om de spits een beetje te beschermen, misschien is dat preken voor eigen parochie, maar het is gewoon veel te weinig wat Gimenez laat zien", analyseert Van Hooijdonk bij Ziggo Sport. "Hij geeft zoveel ballen zelf weg. Zeker in dit Feyenoord wordt van jou wel verwacht dat je een bal wat meer vasthoudt."

“Hij doet dat zó weinig, daar is zó veel in te verbeteren", gaat de oud-international verder. "Ik begrijp ook hartstikke goed dat hij niet naar Nottingham Forest is gegaan, want daar houdt hij niet één bal bij hem, tegen die beren in de Premier League."

"Ik schrijf Gimenez niet af, absoluut niet, want ook hij is gebaat bij een goed elftal om hem heen, dan kan hij ook excelleren. Maar het is op dit moment gewoon te weinig", aldus Van Hooijdonk.

Gimenez staat na vier duels in de Eredivisie wel op twee goals. Dat dankt hij aan zijn dubbelslag tegen PEC Zwolle. Daarnaast gaf hij een assist tegen Willem II.