Duitse media zien 'historisch debuut' tegen Feyenoord

Duitse media zien 'historisch debuut' tegen Feyenoord: 'Magische voeten'

19 september om 22:15

Feyenoord had helemaal niets te vertellen tegen Bayer Leverkusen. Dat schrijven de Duitse media, die zagen dat de Rotterdammers niet waren opgewassen tegen de magische voeten van Florian Wirtz.

'Brutaal efficiënt: Bayer ontmantelde Feyenoord voor rust', kopt Kicker. 'Die Werkself beleefde een droomstart in het nieuwe Champions League-seizoen. De eerste de beste aanval was meteen raak voor Florian Wirtz. Naarmate de eerste helft vorderde probeerde Feyenoord het initiatief te nemen, maar de Rotterdamse aanval was wat gezapig. Tegelijkertijd maakte Leverkusen op koelbloedige wijze gebruik van de kleine tekortkomingen van de Nederlanders.'

Het resulteerde in de riante 0-4 ruststand en daarmee vond de ploeg van Xabi Alonso het welletjes. 'Leverkusen schakelde minstens één versnelling terug, liet Feyenoord komen, maar schakelde niet met dezelfde drive om als voor rust. Ondanks de enorme achterstand deed Feyenoord zijn best en kreeg het een paar kansen. In de slotfase had Palacios de voorsprong echter nog kunnen uitbreiden.'

Wirtz geprezen
Sky Sport is nog enthousiaster. 'Historisch Wirtz-debuut! Bayer viert doelpuntengala in Rotterdam', kopt de sportzender. 'Met zijn magische voeten maakt Florian Wirtz grote indruk bij zijn eerste optreden op het belangrijkste voetbalpodium van Europa. Het uitzonderlijke talent bezorgde Bayer een historische droomstart. Hij was niet onder de indruk van de sfeer in de beruchte De Kuip. De ploeg van Xabi Alonso wist de Nederlandse fans steeds meer het zwijgen op te leggen.'

Ook BILD bejubelt Wirtz, die met twee goals de grote man was. 'Een debuut dat hij in zijn stoutste dromen niet had kunnen bedenken...', meelt de boulevardkrant. 'De DFB-ster bevestigde zijn topvorm met een galaoptreden tegen Feyenoord.' Sky smulde daarnaast van een actie van Victor Boniface. 'Wat een scène: de Bayer-ster initieerde het doelpunt van Alejandro Grimaldo met de legendarische schijnpass van Thierry Henry.' Naast Wirtz en Boniface kan ook Jeremie Frimpong op lof rekenen. 'Hij liet David Hancko achter zich aan rennen en gaf twee assists', schrijft Sport1 in het spelersrapport.

'Fluitconcert in beruchte Kuip'
Die Welt spreekt ondertussen van een probleemloze zege van Leverkusen en een briljant Champions League-debuut van Wirtz. 'Met zijn dubbelslag legde hij de beruchte Kuip al vroeg het zwijgen op.' De krant zag dat de 0-4 ruststand aankwam bij de Feyenoord-fans. 'Het merendeel van de 50.000 toeschouwers, die ver voor de aftrap luidkeels de beruchte sfeer creëerden, joegen hun gezapige maar altijd strijdende ploeg met een fluitconcert de kleedkamer in.'

Welt oordeelt dat de Rotterdammers simpelweg werden 'overrompeld'. 'De Nederlandse runner-up, die met slechts één overwinning in vier wedstrijden in de Eredivisie slecht aan het seizoen begon, kreeg nauwelijks kansen tegen de Duitse kampioen. In de tweede helft deed Leverkusen vooral niet meer dan nodig.'