Van Hooijdonk komt met harde conclusie

Van Hooijdonk snoeihard: 'Dit Feyenoord heeft in Champions League niets te zoeken'

19 september om 20:49
Laatste update: 19 september om 22:18

Pierre van Hooijdonk vindt dat Feyenoord 'op dit moment niets te zoeken heeft in de Champions League'. De analist van Ziggo Sport geeft de Rotterdammers het advies om zich vol te focussen op de Eredivisie en het miljardenbal links te laten liggen.

"Wij hopen dat er succes komt in de Champions League. De realiteit is echter dat dit Feyenoord op dit moment helemaal niets te zoeken heeft in de Champions League", luidt de keiharde conclusie van Van Hooijdonk over Feyenoord. "Je moet de focus volledig leggen op de Nederlandse competitie. Zorgen dat je bij de beste twee eindigt in de Champions League, 35 miljoen in de knip en dan kan je verder bouwen."

Van Hooijdonk geeft Feyenoord dan ook het advies om niet eens meer bezig te zijn met de Champions League. "Hier jezelf niet te druk meer over maken. Ik weet dat dit wedstrijd één is, maar in dit Feyenoord heb ik op dit niveau gewoon veel te weinig vertrouwen. Er zullen best wedstrijden zijn dat er punten gepakt worden, daar twijfel ik niet aan. Alleen hebben we het toch over doorgaan en daarvan denk ik dat het niet gaat gebeuren."

Volgens Van Hooijdonk heeft het mindere spel van Feyenoord te maken met veel factoren. "Deze conclusie heeft ook te maken met de wedstrijden die Feyenoord in de Nederlandse competitie heeft gespeeld. Daarin kon de ploeg ook niet overtuigen. Je ziet een boel spelers die ver verwijderd zijn van de jongens die eerst op die positie speelden. Op dit moment is het veel te weinig."