Pierre van Hooijdonk over oorwassing Feyenoord

Van Hooijdonk ziet ongelijke strijd in Rotterdam: 'Het is mannen tegen jongetjes'

19 september om 19:47
Laatste update: 19 september om 19:49

Feyenoord is simpelweg totaal niet opgewassen tegen Bayer Leverkusen. Die conclusie trekt Ziggo Sport-analist Pierre van Hooijdonk in de rust van het Champions League-duel, dat voor de Rotterdammers uit dreigt te lopen op een ongekende oorwassing. 

"Super pijnlijk", omschrijft Royston Drenthe de eerste helft van Feyenoord tegen Leverkusen, dat zich in De Kuip in een speeltuin waande en liefst vier keer scoorde. "Je ziet dat ze Feyenoord de bal gunnen. Op het moment dat ze een counter kunnen bewerkstelligen, zijn ze meedogenloos. Dit maak je niet veel mee in de Eredivisie. Dit soort ploegen straffen jou meteen af."

Collega-analist Van Hooijdonk doet er nog een schepje bovenop. "Leverkusen is drie maten te groot voor dit Feyenoord. In alles. Qua technische vaardigheden, snelheid, tempo van aanvallen en omschakelen. Dan is het met rust al 0-4. Dit is precies waar we vooraf ook voor hadden gewaarschuwd, dat dit kon gaan gebeuren. Feyenoord speelt al niet goed, Leverkusen heeft het team bij elkaar gehouden."

De voormalig spits is onder de indruk van één speler in het bijzonder: "Dan zie je Wirtz... Weergaloos. Het is de mannen tegen de jongetjes", besluit de analist met een pijnlijke conclusie.