Bruma doet open sollicitatie voor clubs

Eredivisieclubs krijgen open sollicitatie van oud-Oranje-speler: 'Liggen opties'

Vandaag om 18:30

De transfervrije Jeffrey Bruma hoopt dat hij nog een nieuwe club vindt om zijn carrière een vervolg te geven. De verdediger wil niet meer naar het buitenland, maar hij hoopt toch dat zich nog een buitenkansje in Nederland zal voordoen.

Bruma speelde tot vorig seizoen nog voor RKC Waalwijk, maar de verdediger kreeg geen nieuw contract in Waalwijk. Toch hoopt de 32-jarige mandekker nog op een nieuwe club. "Ik train gewoon door en blijf dat tot de winterstop doen, mocht er de komende weken niet iets zijn waar ik voor kies. Het liefst wil ik toch op het hoogste niveau blijven spelen. In de Eredivisie. Ik denk ook dat ik daar nog van toegevoegde waarde kan zijn", zo vertelt Bruma tegen het Eindhovens Dagblad.

Voor Bruma is een club in het buitenland geen optie meer, aangezien hij een belofte aan zijn gezin heeft gemaakt. "Er liggen opties, maar die zijn op dit moment niet interessant genoeg. En ik wil niet zomaar meer verhuizen. Dan moet het echt iets heel bijzonders zijn. Ik voel me fijn in Eindhoven en wil niet zomaar met mijn gezin een stap zetten om maar een stap te zetten. Mijn belofte thuis was dat ik na de periode in Turkije niet meer naar het buitenland vertrek, tenzij het echt iets heel goeds zou zijn."

Bruma ruilde op jonge leeftijd de jeugd van Feyenoord in voor de opleiding van Chelsea en kende daarna een rijke carrière. De mandekker speelde onder andere voor Hamburger SV, PSV, Chelsea en VfL Wolfsburg. Ook mocht Bruma 25 keer het shirt van Oranje aantrekken.