Been over Feyenoord

'Als Feyenoord stijf bovenaan had gestaan, had je er niemand over gehoord'

Vandaag om 14:25

Mario Been is het niet eens met de kritiek van de Feyenoord-fans op de 'huddle' van trainer Brian Priske. Tot dusver verzamelden alle spelers na een wedstrijd in een cirkel, maar hier kwam kritiek op te staan/

Inmiddels heeft Priske via Instagram laten weten dat de selectie geen kring meer zal vormen na afloop van een wedstrijd. "Als een team geen punten haalt worden op alle slakken zout gelegd. En dan wordt dit ineens een item", stelt Been in gesprek met ESPN. "Het Legioen is zo machtig in dit soort dingen. Het is heel snel duidelijk als de supporters een sterke mening hebben."

Ook kwam de speelstijl van Priske bij Feyenoord onder druk te staan. De Deen hanteerde in de eerste duels een 3-4-3 systeem, maar in de laatste duels werd er met 4-2-3-1 formatie gespeeld. "Bij Feyenoord is het te allen tijde 4-3-3 geweest. Zo trainen ze in de jeugd en zo is Feyenoord de laatste drie jaar succesvol geweest", aldus Been. "Ik vind het raar dat een nieuwe trainer de kans krijgt om in een totaal ander systeem te gaan spelen. Maar uiteindelijk switchte hij toch, dat is overduidelijk in overleg met een aantal spelers geweest."

Donderdagavond neemt Feyenoord het in de Champions League op tegen Bayer Leverkusen. "Feyenoord is een heel groot vraagteken", blikt Been vooruit. "We moeten nog maar zien hoe goed alle aankopen zijn want we hebben ze nog niet allemaal gezien. Het is op heel veel vlakken nog onduidelijk hoe sommige dingen zich gaan ontwikkelen. Het is een beetje het nieuwe tijdperk na drie geweldige Slot-jaren."